SENZACIONALNO: U Bosni otkrili nesvakidašnji način lečenja raka! Verovali ili ne, doktor je OVO UBRIZGAO direktno u tumor, nakon čega je počeo da se povlači!

Univerzitetski klinički centar Tuzla, po prvi puta u Bosni i Hercegovini, izveo je i u rutinsku praksu stavio novu metodu za tretman tumora jetre bez izvođenja operativnog zahvata.

Radi se o takozvanoj etanolskoj ablaciji tumora jetre pri kojoj se direktno u tumor, pod kontrolom ultrazvuka ubrizgava određena količina apsolutnog alkohola.

SKORO SVIMA JE NEPRIJATNO DA PRIČA: Ovo su GLAVNI SIMPTOMI kancera, ne biste poverovali da je OVO ZNAK da vas napada! (LISTA)

Nakon ovakve vrste tretmana, dolazi do odumiranja stanica tumora, te manjeg dela zdravog tkiva, koje se nalazilo oko tumora. Ovim zahvatom, tumor biva potpuno uništen, i zamenjen ožiljnim tkivom.

Ova vrsta zahvata, traje svega 20-ak minuta, dok pacijent već narednog dana može ići kući. Takođe, dobra stvar u vezi sa ovim zahvatom je i to da se može ponajvljati sve dok se tumor u potpunosti ne odstrani, poručuju iz UKC Tuzla.

Prema rečima Nermina Salkića, ova vrsta metode, koju je moguće primeniti samo na određenu grupu pacijenata, omogućava potpuno izlečenje ili značajan produžetak života pacijenta za nekoliko godina.

Do sada je bila praksa da mnogi pacijenti, koji su imali tumore jetre ili metastazu jetre, nisu bili pogodni za operativni tretman u BiH, pa su morali ići van granice.

RAK nikad nije prva bolest koja se javlja: GOTOVO UVEK mu prethodi OVAJ SINDROM!

(Fokus.ba)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *