PRIRODNI KLISTIR ili ČUDO OD DŽEMA: Samo jedna kašika ujutru i pred spavanje izbaciće vam sve iz CREVA do TOTALNOG PRAŽNJENJA! (Recept-savet)


Ako je zatvor mnogima tabu tema o kojoj se neće tako lako otvoriti drugima, istina je da je to čest problem koji pogađa mnoge ljude. A uzroci mogu biti premalo kretanja, stres, starost, lekovi, neki vitamini, premalo vlakana i vode u prehrani, no on takođe može biti nuspojava neke druge bolesti koju bi prvu trebali lečiti da bi pokrenuli svoja creva.

Iako se zatvor možda čini bezazlen, to nije tako dok traje mesecima jer se čovek celo to vreme ne oseća ugodno u svojoj koži.

Opisuje ga otežana ili retka defekacija, tvrda stolica ili osećaj nepotpunog pražnjenja creva.

Po statistikama otprilike svaka deseta osoba ima probleme s neredovitim pražnjenjem creva.

Zatvor je bitno izlečiti ne samo zbog boli i živciranja koje proizvodi nego iz razloga što bi se otpadne stvari u telu trebale zadržavati što kraće.

NEVIĐEN REZULTAT: Popijte večeras OVO alkoholno piće 2 sata pre spavanja, osušiće vas ujutru, za 1 kg i 1 cm u struku i nogama! (SAVET)

No ponekad i dok se držimo svih uputstava koja bi trebala ukloniti zatvor on je i dalje tu.

Zato je važno isprobati prirodna pomagala, a među najboljima je džem koji je osmislila kanadska Veteranska bolnice iz Quebeca i ispitala ga na četrdesetak starijih ljudi.

Pacijenti koji su trpeli od zatvora u proseku su jeli po jednu veliku kašiku džema na dan što im je je povećalo učestalost pražnjenja creva i smanjilo potrebu za laksativima u usporedbi s onima koji nisu jeli džem.

Uspeh je bio toliki da ga je bolnica nastavila propisivati kao lek za zatvor.

Recept za čudesni laksativni džem

Sastojci:

MOJA DIJETA: Srbin ovim tekstom uspeo da PODIGNE CEO REGION NA NOGE, skidao kilogram dnevno, NIKAD LAKŠOM DIJETOM!

– 150 g urme (1 šoljica)
– 150 g suvih šljiva (1 šoljica)
– 1,5 solja prokuvane vode (za gušći džem manje)

Priprema:

Izrežite urme i suve šljive na komadiće.

Stavite ih u ključalu vodu i kuvajte dok se mešavina ne zgusne.

Dobijena količina trebala bi biti za 20 porcija od jedne kašike.

Ovaj džem je pogodan za sve uzraste.

Možete ga jesti samog, mazati na hleb, dodati u jogurt, pahuljice…

Tajna suhih šljiva i urmi

Suve šljive imaju hranjiv i laksativan učinak, decenijama se prepisuju u te svrhe. Njihovim kuhanjem u kipućoj vodi nastaje ugodan i koristan dodatak esencijama za čišćenje. Bogate su vlaknima i sorbitolom kojemu se pripisuje laksativni učinak. Sadrže ga čak 15 puta više nego ostalo voće.

Sorbitol je vrsta alkoholnog šećera koju mogu konzumirati i dijabetičari jer ne zahteva lučenje inzulina. U crevima se prerađuje jako sporo i dospijeva u debelo crevo najčešće napola prerađen zbog čega dovodi do mekših stolica.

Urme neki prozivaju najzdravijim voćem na zemlji. One su prelep izvor prirodnih vlakana koji su organizmu neophodni za dobar rad creva. Po svom sastavu urme su prava prirodna multivitaminska tabela, koju mogu koristiti deca i odrasli. Od anemije, preko visokog krvnog pritiska, kolesterola, pa sve do raka. Datulje uravnotežuju stolicu te se koriste i kao lek kod proliva, ali naravno i tvrde stolice. U SAD-u datulje se pakiraju u male boce kao lekovi i to se propisuju kao lek za zatvor. Datulje se mogu koristiti za lečenje crevnih tegoba, pospešuju funkciju crijeva i pomažu razvoj korisnih bakterija u crevima.

Saveti o prehrani za postizanje redovne stolice

– Pijte puno vode.
– Jedite hranu s više vlakana: voće, povrće, mekinje.
– Vlakna postupno uvodite u prehranu i izbegavajte laksative jer postoji puno prirodnih metoda kojima si možete pomoći.
– Deci nemojte davati mekinje.
– Izbegavajte kofein i mleko.

Izvor: Dnevni.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *