Pojedite ovu smesu PRED SPAVANJE, spavaćete u cugu 10 sati i nećete se nijednom probuditi! (RECEPT+SAVET)

Naše zdravlje i raspoloženje uvelike zavisi o dobrom spavanju. Kvalitetan san pomaže u boljem mentalnom i fizičkom zdravlju, podiže kvalitet i sigurnost života.

Spavanje je esencijalno za mozak jer on za to vreme procesuira svakodnevne aktivnosti i održava se na fizičko zdravlje. Spavanje povoljno utiče na koncentraciju, bistrinu i mladolikost.

S druge strane premalo sna može narušiti zdravlje, a može biti uzrokovano lošim navikama, nedostatkom minerala i životnim stilom. Manjak sna vodi manjku energije, depresiji, slabosti, bolesti i povećanom riziku od hipertenzije.

Novija istraživanja ukazala su na zabrinjavajuće brojke. Naime samo u Americi 50-70 miliona ljudi pati od poremećaja spavanja i premalo sna. To objašnjava zašto se mnogi muče s manjkom enerije i nervozom. Takva se stanje lako može preslikati i na naše prostore.

IMAO je žute zube pune KAMENCA, a onda je ovom smesom od jednog sastojka za 1 dan IZBELEO ZUBE i SKINUO SAV KAMENAC! (RECEPT+SAVET)

Ako se borite s ovakvim problemima postoji prirodno rešenje koje vam može pomoći da se konačno odmorite.

Banane ste verovatno jeli mnogo puta, ali jeste li ikada probali čaj od cele banane?

Kada se kombinuje sa drugim sastojkom koji pomaže u uspavljivanju to je čini samo delotvornijom.

Banana je bogat izvor kalijuma i magnezijuma, minerala koji poboljšavaju kvalitetu sna. Kalijum opušta mišiće i priprema telo na spavanje. Jedna velika banana sadrži 487 mg kalija. Magnezijum takođe opušta mišiće, zbog čega je hrana bogata magenzijumom popularan za smirivanje. Jedna velika banana sadrži 37 mg magnezija. Ovi minerali pomažu u oslobađanju negativnog uticaja kortizola na vene i mišiće. Banane takođe sadrže aminokiselinu triptofan koji pomaže u podizanju nivoa serotonina koji reguliše san.

Ovo voće je i izvor melatonina koji se značajno podiže u krvi 2 sata nakon konzumacije, a s njegovim povećavanjem počinjete se osećati opijeni u upadate u san.

Drugi sastojak ovog napitka, cimet, sadrži čudesna esencijalna ulja, poput eugenola, koji je iz klase hemikalija pfenolpropanoida koji cimetu daje sladak i aromatičan miris, a uz to sadrži vitamin A, pantotetnsku kiselinu, nijacin i pirodiksin.

Cimet ima bezbroj koristi za zdravlje, pomaže probavu i cirkulaciju.

Čaj za uspavljivanje od banane i cimeta

Sastojci:

  • 1 neoguljena organska banana
  • Prstohvat cejlonskog cimeta
  • Šoljica vode

Priprema:

Zakuvajte vodu. Odrežite krajeve neoguljene banane i dodajte bananu u proključalu vodu.

Kuvajte deset minuta i zatim procedite u šalicu te dodajte prstohvat cimeta.

Kuhanu bananu s korom slobodno pojedite.

Popijte ovaj čaj sat vremena pre spavanja.

Spavat ćete ko beba…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *