Tag Archives: vezbe sa tibeta

VEŽBE zbog kojih se VODI RAT, bukvalno: Dalaj Lame rade ove vežbe na TIbetu, i veruju da nakon 5 minuta samo daju snagu, energiju i NEBESKU MOĆ! (VIDEO)

Stare četiri hiljade godina i danas sačuvane u izvornom obliku, toliko blagotvorne da još nemaju ozbiljnu konkurenciju, pet poza ili Pet Tibetanaca su vežbe koje biste morali uvesti u svoj životni stil i ritam.

Stari monasi sa Tibeta rade ove vežbe svaki dan, veruju da im daju vitalnost, duhovnost, snagu, energiju, bistar um!

Imaćete mnogo energije tokom celog dana, isto tako će vas manje boleti delovi tela koji vas inače svaki dan bole.

LEGENDA koja će vas naježiti za iste te ljude je da ovim vežbama otvara čakre, ili energetske tačke kroz celo telo, tačnije simetralu tela!

Priča koja kruži svetom dolazi sa Tibeta, i kako narod iz ove zemlje objašnjava najveći Tibetanci, Dalaj Lame su ušli u hram, i okupili se oko zida, nakoj 2 dana sedenja, 12 tibetanaca je uspelo da sruši zid svojom energijom! Veruje se da je ova energija pokrenuta sa ovim vežbama!

Ne samo da istežu, podižu energetski nivo, stimulišu žlezde sa unutrašnjim lučenjem i svih sedam čakri, već jačaju i imunitet i ni malo nisu zahtevne. Za početak će vam za celu seriju trebati samo TRI minuta, a kasnije najviše 16.

1. Stanite uspravno sa rukama ispruženim sa strane. Prste držite zajedno, dlanovi su otvoreni i okrenuti na dole, stopala su u ravni ramena. Okrenite se za puni krug u smeru kazaljki na satu. Dok se okrećete duboko udišite i izdišite. Jedan okret je jedno ponavljanje. Ukoliko osetite mučninu, a u početku hoćete, pošto završite sva okretanja, stanite sa ispruženim rukama I fokusirajte se na spojene palčeve dok ne prođe nelagodnost.

2. Lezite na leđa na ravnoj tvrdoj podlozi. Ispružite noge, ruke su uz telo sa dlanovima okrenutim ka podu. Udahnite kroz nos, dignite noge (malo preko 90 stepeni) i podignite glavu tako da se što više približite grudima. Lagano uz izdisaj spustite glavu i noge.

3. Kleknite ispravljenih stopala oslonjeni na prste. Neka kolena budu malo razmaknuta, a karlica u ravni sa leđima. Ruke položite na zadnjicu, a bradu spustite ka grudima. Uz udisaj izvijte glavu što dalje unazad. Zadržite na kratko dah i zatim se uz izdisaj vratite u početni položaj.

4. Sednite ispruženih nogu. Dlanove položite na podlogu u širini kukova, a karlica je uspravna, glava oborena na grudi. Udahnite, podignite kukove i savijte kolena, glavu spustite ka podu tako da formirate most. Na kratko se zadržite u tom položaju i zatim se uz izdisaj vratite u početni sedeći položaj.

5. Počnite ovu vežbu tako što pridržavate telo na ispruženim rukama, dlanovima i stopalima oslonjeni na pod. Glava vam je zabačena unatrag. Ispruženih ruku i nogu, udišući podignite kukove, a glavu položite na grudi kako bi zauzeli položaj trougla. Uz izdisaj se vratite u početni položaj. Osim dlanova i stopala, za vreme izvođenja ove vežbe telo ne smete spuštati na tlo.

Pravilo koje treba slediti:

Najbolje je raditi vežbe ujutru, oko pola sata nakon ustajanja i pre doručka. Prvih sedam dana radite po tri ponavljanja svake poze. Zatim, druge nedelje četiri, treće pet i sve tako dok ne dođete do broja 21. To je broj ponavljanja koje treba da poštujete dokle god radite Tibetance.

POGLEDAJTE VIDEO: Srpski, Bosanski, Hrvatski, Crna gora…

POGLEDAJTE VIDEO: ENGLESKI

Izvor: BP, kako-smrsati.com