Tag Archives: tanje butine

KARDIOLOG ŠOKIRAO SVE: Ovaj napitak može da skine i 100 kg SALA ako treba! (RECEPT+SAVET)

Želite li da smršate najbolje je poslužiti se već proverenim receptom. Takav recept nudi balkanski kardiolog, dr. med. Alen Ružić koji je smršao 98 kilograma zahvaljujući promenama u prehrani koje svako može usvojiti i domaćem čaju kojeg je sam osmislio.

Za dijetu OVOG SRBINA se raspituje ceo svet: PRVO SE UGOJIO, a onda je za 50 dana smršao 22.5 kg i dokazao da sve može! (PLAN+SAVET)

‘Prezadovoljna sam čajem iWKAN, lagano sam mršavila 10 kilograma u 5 meseci. Čaj i dalje pijem, ali u malim količinama, vikendom dozvolim da ‘zgrešim’, ali kilaža je ista’, samo je jedan od mnoštva komentara zadovoljnih korisnika čaja iWKAN čiju je mešavinu osmislio doc. dr. sc. Alen Ružić, dr. med., šef Odela za kardiomiopatiju u KBC-u na Sušaku i utemeljitelj Akademskog centra zdravlja u Rijeci u čijem je sklopu Škola mršavljenja, a iz koje su proizišle trgovine čajevima Samovar.

Dr. Ružić i sam je imao problema s telesnom težinom, a kada je njegova kilaža tokom specijalizacije dosegla 186 kilograma, ovaj danas 43-godišnjak odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i u roku od 5 godina smršao 98 kilograma.

“Čaj iWKAN sadrži biljke za koje postoje dokazi da na neki način pomažu u mršavljenju, poput koprive, bosiljka i lista masline. Svi sastojci potpuno su sigurni za zdravlje

‘Nakon bezbrojnih pokušaja mršavljenja čiji su rezultati uvek trajali kratko, počeo sam proučavati kako zadovoljiti medicinske kriterije, ali prehrana istodobno bude prilagođena svakodnevnom životu, jednostavna, zdrava, ukusna i bez gladovanja. Pritom se logički nametnulo pitanje mogu li lekovite biljke pomoći kod mršavljenja. Naime, poznato je da svi koji imaju problema s debljinom svesno ili podsvesno žude za nekim čarobnim sredstvom koje će rešiti problem. Ali, čarolije nema da.

OVO JE DOKAZANO NAJBOLJI DORUČAK za skidanja sala sa stomaka i ubrzavanje metabolizma do 48 sati! (RECEPT+TRIK)

Kao što neko nauči da vozi avion ili da svira klavir, tako u prehrani treba poštovati pravila metabolizma, nutricionistička znanja i osluškivati vlastito telo. Telu moramo davati ono što mu treba, preuzeti kontrolu nad osećajem gladi i sitosti (što se može), izbegavati nepotrebne i štetne namirnice, te biti dovoljno uporan da vreme osigura željene rezultate’, priča dr. Ružić.

NAJVEĆI MITOVI O PREHRANI

U kreiranju domaćeg čaja iWKAN istražio je literaturu i uz pomoć vodećih hrvatskih fitoterapeuta odabrao biljke za koje postoje dokazi da na neki način pomažu u mršavljenju, poput koprive, bosiljka i lista masline. Uslov kod odabira sastojaka je bio da oni budu potpuno sigurni za zdravlje. Isprobajte i čaj od maslinova lišća koji će vas preporoditi.

‘Mesecima sam se samostalno poigravao s merom ovih biljaka i konačno napravio idealnu mešavinu čaja koja uz pametno hranjenje olakšava postizanje cilja, daje energetsku ravnotežu i pomaže kod potiskivanja osećaja gladi. posebno sam koristio ovaj čaj tokom svog jednogodišnjeg mršavljenja s maksimalnih 186 kilograma, te ga nastavio piti u fazi desetogodišnjeg održavanja postignutih rezultata’, ističe Ružić koji je srušio i 5 velikih mitova o ishrani:

DIJETA OD SAMO 8 SATI: Skida 4 kilograma, ali već sutra ne sme da se koristi! (PLAN)

1. Doručak se ne sme preskakati

Doručak odista je najvažniji obrok, nezaobilazan za decu i mlade osobe, dijabetičare i druge skupine s posebnim prehrambenim interesima, no osobe koje imaju višak telesne težine, nemaju drugih bolesti i ujutro nisu gladne, nikako se ne bi trebale prisiljavati jesti samo pod krilaticom zdravog obroka. Već jedna voćka ili čaša ceđenog soka, dovoljan je jutarnji unos.

‘Načelo za osobe koje mršave jest da jedu u ono doba dana kada osećaju glad. Naravno, to ne bi trebalo biti barem 2 sata pre spavanja’
, kaže balkanski kardiolog dr. Alen Ružić. Doznajte i koje su 3 najgore vrste doručka koje treba izbegavati.

2. Krompir i testenina debljaju

‘Nije istina da krompir i testenina debljaju’, naglašava dr. Ružić. Naime, krompir je niskokalorična (68 kcal/100 g) namirnica i odličan sastojak dnevnog obroka. Deblja krompir koji se ‘napije’ ulja jer masnoće imaju visoku (900 kcal/100 g) kalorijsku vrednost. Testenina ipak ima 350 kcal pre kuvanja i oko 175 kcal u 100 g nakon kuvanja. Debljaju saftovi koji u pravilu imaju puno kalorija zbog visokog udela masnoće.

‘Ako testeninu pripremite bez masnoće i uz veću količinu povrća ili nemasni sos od paradajza– ona je odličan ručak s kojim se može mršaveti’, objašnjava dr. Ružić.

Ovo je NAJMOĆNIJE sredstvo protiv otečenih nogu: Recept koji skida mast i vodu iz nogu za svega 2 dana! (RECEPT)

3. Maslinovo ulje je dobro za mršavljenje
‘Maslinovo ulje je izvrsna namirnica, najbolja masnoća koju poznajemo, no kao i druge masnoće vrlo kalorična. Minimalna dnevna količina masnoća je 10 grama (2 čajne žličice) što daje 90 kalorija. Svako ko želi smršati trebao bi se držati ovog pravila, a salate nikako uljiti’, govori dr. Ružić.

4. Sir je zdrava namirnica
Sirevi su visokomasni proizvodi čiji uticaj na zdravlje jako zavisi o sirovini od koje su napravljeni (vrsta i podetlo mleka, uzgoj životinja koje daju mleko) i o tehnologiji. Sireve treba maksimalno reducirati tokom mršavljenja, a u prehrani ih tretirati kao zamenu za masnoću. U neke dane umesto navedene 2 čajne kašičice ulja, može se uzeti približno ista količina sira.

“Maslinovo ulje je izvrsna namirnica, najbolja masnoća koju poznajemo, no kao i druge masnoće vrlo kalorična

5. Treba piti što više vode
‘Ni jedno piće, pa ni vodu ne treba konzumirati uz jelo’, kaže Ružić. Naime, kada jedemo i istodobno pijuckamo (makar i vodu), nesvesno ubrzavamo unošenje hrane, a dokazano je da osobe koje brzo jedu imaju izrazitu sklonost debljanju.

UGLJenihiDRATI UJUTRO, PROTEINI uveČE

KETO DIJETA ili ČUDO: Do sada najbolja i najefikasnija u skidanju masti! Za 3 dana se vidi nenormalna razlika, a za MESEC dana imaćete novo telo! (PLAN+ISHRANA)

Dr. Alen Ružić osmislio je i prehranu metaboličkog ritma čiji je ključ uzimanje ugljenih hidrata u prvom delu dana, a unos proteina u večernim satima. Kombinacija čaja iWKAN i prehrane metaboličkog ritma garantuje rezultat gubitak kilograma. Iz prehrane metaboličkog ritma proizlazi i 5 osnovnih pravila trajnog mršavljenja (bez jo-jo efekta):

1. Dnevnu prehranu planirati u minimalno 3 obroka i to na način da se obroci prilagode individualno vremenu u kojem osoba ima najizraženiju glad.

2. Tokom jutra i dana (do poslepodneva) jesti nemasne ugljene hidrate– testenina, krompir, nemasni hleb ili još bolje dvopek uz voće i povrće, a za večeru povrće i proteine (posni sir, nemasno meso, riba, belance).

3. Stroga kontrola u unosu masnoća – ne samo ulja, već i onih skrivenih u hrani (npr. keks ima oko 50 posto masnoće, grickalice, sirevi…). Isprobajte i recept za špagete s 0 posto masnoće i kolesterola.

4. Pokušati biljnu hranu (sve sveže voće i povrće) jesti što više, te je po mogućnosti uklopiti u baš svaki obrok. Dobro je uvesti naviku konzumacije salate kao predjela pre najvećeg obroka u danu (ručak). Ovo su 3 namirnice koje morate jesti svaki dan ako želite da smršate

5. Izbegavati ‘prazne’ kalorije tj. slatke tečnosti koje imaju visok energetski sastav, a ne utiču na sitost. Piti puno, vodu ili prirodne napitke (čajevi, limunada), posebno one koje pomažu u kontroli osećaja gladi.

Pravilo fizičke aktivnosti:
1. Početak mršavljenja tj. veliki višak telesne težine – u prvom redu voditi računa o prehrani, a fizičku aktivnost tretirati kao maksimalno povećanje laganih i dugih aktivnosti (šetnje, plivanje), ne insistirati na intenzivnim treninzima.

2. Kraj mršavljenja i održavanje telesne težine – značajno je veći energetski efektat telesne aktivnosti, pa uz stručne savete, u ovim periodima treba jako voditi računa ne samo o spontanim aktivnostima, nego i o eventualnim ciljanim treninzima.

Izvor: Zadovoljna.hr