Tag Archives: plan mrsavljenja

Evo kako da izračunate koliko će vam vremena trebati da izgubite višak kilograma!

Januar je pravo vreme za male i velike promene. Jedna od njih je i mršavljenje.

Mršavljenje je proces u koji je potrebno uložiti puno truda, ali i odreći se nekih loših navika. Osim prilagođene i raznovrsne ishrane, važan faktor svakako je fizička aktivnost koja ubrzava metabolizam, troši nakupljene masnoće u telu i povećava mišićnu masu.

Ako ste odlučili da napraviti promenu i istopite višak kilograma, pravo je vreme da se pokrenete jer, kao i za sve ostalo, i za to je potrebno vreme. Želite li da znate koliko će vam biti potrebno da dođete do željenog cilja? Izračunajte!

Kako deluje kalkulator mršavljenja?

Za zdravo mršavljenje, bez rigoroznih dijeta i velikog odricanja moraćete da budete mnogo strpljivi, ali i biti dosledni u svom planu.

1. U tablicu ubacite svoju trenutnu težinu, visinu i godine izražene u kilogramima i centimetrima.

2. U označeno polje upišite koliko bi želeli da smršate i kliknite na označeno mesto kalkulator kalorija.

3. Na ekranu će biti ispisan maksimalan broj kilograma koji možete skinuti kao i vreme koje je potrebno da izgubite upisanu željenu težinu.

Probajte ovde.

Kada pokušavate da izgubite kilograme, izuzetno je važno da po svaku cenu sačuvate svoju mišićnu masu. Mišići su ključna stvar prilikom gubljenja neželjenih kilograma jer ubrzavaju metabolizam i sagorevaju kalorije tri puta brže nego masne ćelije.

Međutim, prilikom rigoroznih dijeta koje uključuju mali unos kalorija gubimo i do 50 odsto mišićne mase. Ipak, ukoliko svakodnevno jedete 70 odsto preporučene količine kalorija (devojke ne bi trebalo da unose manje od 1.200, a muškarci 1.800 kalorija) možete izbeći gubitak mišića. Preporučena količina kalorija odnosi se na količinu kalorija koje konzumiramo dneveno kako bismo održali trenutnu težinu.

Izvor: 24sata