OVO JE BILJKA BESMRTNOSTI ili BOŽJI ŠTAPIĆ: Leči preko 50 bolesti, kad budete videli koje, kupićete je ODMAH!

Egipćani su je nazivali “biljka besmrtnosti”, a Indijanci “rajski štapić”. To i nije čudno, budući da aloje vera ima brojne zdravstvene pogodnosti, od kojih za neke možda već znate.

Oblozi od aloje vere su odlični za lečenje opekotina i posekotina, ali da li ste znali da ova biljka nije ograničena samo na spoljnu primenu?

Naime, aloje vera sadrži preko 200 biološki aktivnih komponenti među kojima su polisaharidi, enzimi, vitamini, aminokiseline i minerali koji unapređuju apsorpciju nutrijenata.

Takođe, ona poseduje i antimikrobna i antifungalna svojstva, a pomaže i u jačanju imunog sistema i čisti organizam od toksina.

IMAO je žute zube pune KAMENCA, a onda je ovom smesom od jednog sastojka za 1 dan IZBELEO ZUBE i SKINUO SAV KAMENAC! (RECEPT+SAVET)

Među mineralima koji se nalaze u aloji su kalcijum, magnezijum, cink, hrom, selen, natrijum, gvožđe, kalijum, bakar i mangan. Ovi minerali u kombinaciji poboljšavaju metaboličke puteve, pa je odlična i zamršavljenje.

Biljka besmrtnosti sadrži i važne enzime poput amilaze i lipaze, koji pomažu prilikom razgradnje šećera i masti. Naročito je značajna bradikinaza, koja ublažava zapaljenja.

LEČI: Krvnu sliku, crvena zrnca, bela zrnca, pritisak krvni, oporavak kože, brža regeneracija teških rana, ožiljaka i ostalo, rast kose, rast noktiju, snižavanje holesterola, skidanje masti, uticaj pozitivan na ubrzavanje metabolizma, postepeno otklanjanje bubuljica, akni, celokupan rad tela i unitrašnjih organa, regeneracija bubrega i jetre, bolje varenje i još mnoge druge.

Aloje vera je i jedna od retkih biljaka koje sadrže vitamin B12, koji je neophodan za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. To je dobra vest za vegetarijance jer mnogi od njih nemaju dovoljno ovog vitamina. Aloja takođe sadrži vitamine A, C, E, folnu kiselinu, B1, B2, B3 i B6.

Sadrži i 20 od 22 esencijalne aminokiseline, ali i salicilnu kiselinu koja se bori protov bakterija i zapaljenja. Pored toga što odlično čisti organizam od toksina, ova biljka može da pomogne i kod lošeg varenja, čireva i gorušice.

Jedna studija je pokazala i da je aloje vera veoma efikasna protiv naslaga na zubima i da može da pomogne kod afti u ustima. Najbolje se unosi putem soka ili u vidu gela, a najbolje je da je pomešate sa nekim pićem jer ima pomalo gorak ukus. Sok od aloje možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

Zbog svih materija koje sadrži, aloja neprimetno pomaže u lečenju preko 50 bolesti, otkrili su naučnici.

Izvor: Webtribune

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *