Ova hrana vam UNIŠTAVA ZUBE, stvara karijes i uništava koren zuba: Nakon što je pojedete, hrani se zubom narednih 8 sati!

Zubi su najbolji pokazatelj unutrašnjosti vašeg tela, ali šta je to što najviše uništava zube i zbog čega nam propada!

Najgore je od svega što ovakve namirnice dajemo deci pa ona jadna pate posle i plaču zobg popravki zuba koje su za njih jako bolne!

Dovoljno je da se oslobodite ovih namirnica i zubi će vam biti beli i jaki, bez karijesa i truljenja! Zbog ovih namirnica ne propadaju samo zubi, već i desni krvare i ne mogu da zarastu na prirodan način!

  1. GUMENE BOMBONE su najveća katastrofa po vaše zube! Pored toga što uništavaju zube, goje i jako su nezdrave! Kada ih pojedete zalepe se za zdrav deo zuba i dok šećer ne probije u zub bukvalno ne staje! Velika greška rotilja je što ovakve bombone daju deci, a zapravo im stvaraju velike probleme!

STOMATOLOZI U ČUDU: Večeras pred spavanje stavite ovo na zube, za sami 1 sat imaćete DUPLO BELJE ZUBE!

  1. TVRDE BOMBONE su slično zlo kao i gumene, samo što uz ovu poslasticu osim što gubite zdrav deo zuba i koren, krunite zub krcanjem i lomnjenjem bombone! Ne trebate da brinite da li će bombona pući, hoće uvek, zubi su jači, ali svaki put kad krenete da KRCATE BOMBONE gubite sitne deliće zuba!
  2. SLATKA PIĆA kao što su energetska pića ili napici puni šećera i naravno gazirana pića puna šećera su najveći neprijatelji vaših zuba! Mogu da ubzaju kvarenje zuba za 40% bez da to i primetite jer se uglavno zadržavaju iza zuba gde i ne vidite veliki problem!
  3. CITRUSNO VOĆE verovali ili ne! Kiselost voća uništava desne i samim tim zub slabi! Pored toga šećer ide direktno na koren zuba, a ukoliko do sada niste vadili živac iz zuba, bolje da se ne igrate sa ovim namirnicama!
  4. KISELA VODA; KISELA HRANA i jaki začini za salate ili dresing: Ovo je grupa koja na sve iznad namirnice stvara još veći problem! Uništava od svega po malo!

ZABORAVITE na sve što smo do sada pisali ova smesa je ONO PRAVO: Od 2 sastojka je napravila smesu koja izbeljuje zube za 5 minuta! (RECEPT+TRIK)

Mislimo da smo vam dovoljno dokazali i pokazali kako određene namirnice utiču na zdravlje vaših zuba, a ujedno ono što rade zubima rade i vašem telu!

Citrusno voće u ovoj grupi jeste zdravo, da nas ne shvatite pogrešno, ali što se tiče zuba, nisu najbolji prijatelji!

Pomozite prijateljima i deci! Ipka je mnogo lepše kad imate svoje zube i njima se smejete kroz život! Srećno!

Izvor: Kako-smršati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *