NEĆETE VEROVATI KOJA NAMIRNICA JE NA LISTI: Ovo su zvanično najkancerogenije namirnice u Srbiji! (LISTA)

Znate li razliku između namirnica s malo dodatnih masti i šećera i namirnica koje sadrže opasne kancerogene materije koje mogu izazvati dugoročnu štetu vašem zdravlju? Postoji sedam ultrakancerogenih namirnica koje biste trebali izbegavati.

Jabuke i druge vrste “prljavog” voća

Prema istraživanju radne grupe za okolinu, namirnice koje u proseku sadrže najviše pesticida su jabuke. Sadržaj pesticida u više od 700 testiranih uzoraka iznosi 98% posto. Ostale visoko kontaminirane namirnice uključuju grožđe, jagode, krompir i narandže.

Od testiranih uzoraka, više od 90% posto sadrži tragove pesticida. Pored toga što su otrovni za ljude, pesticidi mogu povećati rizik od nekih vrsta raka, a pojedina istraživanja pokazuju da izloženost majki može povećati rizik od smanjenja koeficijenta inteligencije i hiperkinetičkog poremećaja kod dece. Dakle, vodite računa da dobro operete voće i povrće prije nego ih servirate u tanjur.

Mesne prerađevine

Meso pripremljeno dimljenjem, stvrdnjavanjem, soljenjem ili meso koje sadrži hemijske konzervanse povezuje se s povećanim rizikom od raka debelog creva. Većina tih vrsta mesa proizvodi se s kancerogenim sastojkom poznatim kao natrijev nitrit, koji se koristi da bi pakovano meso dobilo jarko crvenu boju, kako bi izgledalo sveže. Studija koju je 2005. godine provelo Havajski sveučilište pokazuje da prerađeno meso povećava rizik od raka gušterače i do 67% posto.

Viršle se, na primer, prave od delova životinjskih organa, živčanog tkiva, komadića kostiju i hrskavice i drugih neukusnih delova životinje. Životinje od kojih se ovaj proizvod pravi su, najverojatnije, hranjene žitom pomešanim s hormonima, antibioticima, pesticidima i fekalnim stvarima.

Nakon detaljnog pregleda više od 7.000 kliničkih studija, koje pokrivaju veze između prehrane i raka, Svetski fond za istraživanje raka je objavio da bi potrošači trebali prestati s kupovinom i konzumiranjem mesnih prerađevina do kraja života.

Ove prerađevine uključuju: slaninu, kobasice, hrenovke, zapakovanu šunku, parizere, salame, ali i sve vrste crvenog mesa koje se koristi u zamrznutim vrstama obroka.

RAK nikad nije prva bolest koja se javlja: GOTOVO UVEK mu prethodi OVAJ SINDROM!

Gazirana pića

Sadrže ogromnu količinu kalorija, šećera i otrovnih sastojaka koji nemaju hranjivu vrednost. Jedno gazirano piće sadrži oko 70 grama šećera. Prema istraživanjima, najpopularnija dijetalna i “regularna” gazirana pića imaju isti uticaj na zubni sjaj kao i akumulatorska kiselina, što dovodi do povećanja osetljivosti zuba i pojave karijesa uprkos dobroj oralnoj higijeni. Istraživanje koje je proveo University of Minnesota pokazuje da osobe koje popiju minimalno dva gazirana pića tijekom tjedna, skoro udvostručuju rizik od dobivanja raka gušterače.

Gazirana pića tamne boje sadrže hemikaliju poznatu pod nazivom 4-metilimidazol, nusprodukt hemijske prerade, koji se koristi kako bi se stvorila umetna boja. Istraživanja povezuju 4-MEI s rakom. Pored toga, mnogobrojna istraživanja povezuju gazirana pića s pretilošću.

Čips

Pun je trans-masti odnosno hidrogenizirane biljne masti, ugljenih hidrata, natrijuma, pojačivača okusa, boja i konzervansa. Sve navedeno može uzrokuje začepljenje arterija. Visoka temperatura na kojoj se čips proizvodi obično uzrokuje stvaranje kancerogenih tvari, kao što je akrilamid koja se također nalazi i u cigaretama. Prema profesoru Deila Harris s američkog sveučilišta Clark, akrilamid izaziva nekoliko stotina tisuća slučajeva raka godišnje. Čak i čips sa smanjenim sadržajem trans-masti može sadržavati akrilamid.

Ova namirnica je za 60% štetnija od svih ostalih, jer stvara KANCER ćeliju za 48 sati!

Kokice za mikrotalasnoj

Prema istraživanja američkog sveučilišta UCLA, kemikalije koje se nalaze u unutarnjem omotaču vrećice, uključujući perfluorooktansku kiselinu, dio su klase spojeva koja se mogu povezati s neplodnošću kod ljudi. Tijekom istraživanja, ustanovljeno je da kemikalije uzrokuju pojavu raka jetre, testisa i gušterače. Prilikom spremanja u mikrovalnoj, kemikalije isparavaju i povlače se u unutrašnjost kokica.
Većina proizvođača je obećala da će izbaciti ovu kiselinu do 2015. godine.

Uzgojeni losos

On ne samo da sadrži znatno manje količine vitamina D u usporedbi s “divljim” lososom, već sadrži i ogromnu količinu raznih zagađenja, kao što su polihlorovanim bifenilima, kancerogene tvari i razne pesticide, od kojih je najčešći dihlor-difenil-trikloretan. Ovakav losos se može konzumirati jednom u pet mjeseci, bez straha da će se povećati rizik od raka. Ribe iz uzgoja se obično liječe visokom dozom antibiotika.

 

Konzervirana rajčica (paradajz)

Unutrašnjost ambalaže većine konzerviranih namirnica sadrži bisfenol-A, kemikaliju koja se ponaša kao estrogen i koja remeti hormonalnu aktivnost organizma. Istraživanja povezuju ovu kemikaliju sa srčanim oboljenjima, oštećenjima crijeva, neplodnošću i drugim reproduktivnim problemima. Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, izloženost bisfenolu A je vrlo raširena u cijelom svijetu. Iako sve konzervirane namirnice nisu zabrinjavajuće, konzervirana rajčica je posebno opasna, jer se zbog njene visoke kiselosti neprijateljska kemikalija zadržava u njoj. Litra konzervirane rajčiceobično sadrži oko 50 mcg bisfenola A, a to je dovoljno visok nivo koji može utjecati na ljude, posebno na djecu.

Dovoljna je OVA STVAR da vam kaže da vas napada KANCER! Ovo morate da znate i ne smete da IGNORIŠETE!

Izvor: Atma.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *