NEĆETE NI SAMI VEROVATI: Ovo alkoholno piće PUNI KOSTI, jača ih i utiče na skidanje masti, a kada budete videli koje je PIĆETE GA SVAKI DAN!

Umereno ispijanje alkoholnih pića može da bude pravi okidač za skidanje masti i jačanje kostiju samo ako se pije pravo piće i ako se dozira pravilno! Ovo alkoholno piće je dokazano da skida masti, ne pravi stomak kao što mit kaže, jača kosti, pravi mišić kvalitetan…

1. Jača kosti

Ljudi koji piju dva piva dnevno imaju jače kosti od onih pripadnica nežnijeg pola koje ne uživaju u tom alkoholnom piću. To je rezultat studije National Collegea of Naturopathic Medicine iz američke savezne države Oregon koja je objavljena u Natural Medicine Journalu.

Ista je pokazala da pivo sadrži značajne količine bio razgradivog silicijuma, što je jedan od značajnih elemenata od kojih su izgrađene ljudske kosti. Umereno ispijanje piva zato se osobito preporučuje ženama u menopauzi koja je povezana sa stanjivanjem gustoće kostiju.

2. Preventiva prehlade i ima protivupalna svojstva

NEVIĐEN REZULTAT: Popijte večeras OVO alkoholno piće 2 sata pre spavanja, osušiće vas ujutru, za 1 kg i 1 cm u struku i nogama! (SAVET)

Pivo je izvrstan izvor vitamina i minerala poput magnezijuma, kalcijuma i selena koje štite cijelo telo od sezonskih bolesti. Uz to sadrži i brojne antioksidante koji jačaju imunitet tela.

‘Pivo je namirnica koja se ravnopravno nosi s drugim zdravim namirnicama gorkasta okusa, poput maslinova ulja, špinata, blitve ili rukole, a hmelj, kao temeljni sastojak piva, bogati je izvor humola, snažnih protuupalnih spojeva. Humoli inhibiraju enzime odgovorne za pokretanje upalnih procesa,’ otkriva nam hrvatska nutricinisticaMaja Maretić.

3. Proljepšava kožu

Pivo je odličan izvor vitamina B kompleksa (tiamin, riboflavin, niacin, pantotenska kiselina, piridoksin, biotin, folna kiselina i kobalamin) koji je zadužen za lijepu i napetu kožu, pomaže u održavanju tonusa mišića, te daje energiju cijelom tijelu.

S obzirom da se iz hrane ne apsorbira dovoljna količina vitamina iz ove grupe, treba ih nadoknaditi na neke druge načine. Postoji čak i neka ‘urbana’ legenda da komarci izbjegavaju osobe koje imaju uravnotežene količine B kompleksa u tijelu.

‘Znanstvenici su pomnom analizom sastojaka i provedenim pokusima utvrdili i da pivo zbog sadržanog kvasca i hmelja jača nokte i kosu. U starom Egiptu imućnije žene su pivom prale kosu jer je tako postajala sjajnija i ljepša,’ dodaje hrvatska nutricionistica.

4. Smanjuje nadutost tela

KAKO DA SMRŠAM ZA 7 dana stvarno celih 7 kg: Ova dijeta se drži samo 7 dana, a rezultati su vrhunski! (PLAN ISHRANE)

Istraživanja su pokazala da crno pivo ima više hranjivih tvari od svijetlog piva. U 350 mililitara crnog piva nalazi se, primjerice, više od jednog grama prehrambenih vlakana (u istoj količini svijetlog piva nalazi se manje od 1 grama prehrambenih vlakana), koji jamče zdravlje probavnog sustava, smanjuju nadutost i zatvor tijela.

5. ‘Ubija’ prolećni umor

Osjećate se umorno i razdražljivo? Vjerojatno patite od posljedica proljetnog umora, koje je između ostalog povezano i s manjkom željeza u krvi. Ono se teško apsorbira iz hrane, pa ga treba uzimati i na druge načine. Crno pivo odličan je izvor upravo tog minerala. Učinak alkohola, pak, pozitivno će riješiti i probleme s nesanicom.

‘Pivo je i bogat izvor vitamina skupine B, posebno B 12 kojeg nema u biljnom svijetu, a odgovoran je za stvaranje crvenih krvnih zrnaca. Nekad se u Irskoj djeci davala po žličica dvije Guinnessa baš zbog toga, kao lijek.,’ ističe Maja Maretić.

6. Štiti srce

Umjereno ispijanje piva povećava količine dobrog kolesterola, smanjuje razine onog lošeg, razrjeđuje krv te na taj način smanjuje rizik od srčanog udara. Jedna talijanska studija je dokazala da žene koje ispijaju jedno pivo dnevno imaju 42 posto manje šanse od dobivanja kardiovaskularnih bolesti za razliku od onih koje nisu ispijale alkoholna pića. Povrh svega, umjereno ispijanje alkohola smanjuje mogućnost od dobivanja dijabetesa tipa 2.

7. Hidrira nakon vežbanja

Zaboravite na energetska pića, nakon vježbanja popijte čašu piva. Španjolski istraživači sa sveučilišta u Granadi dokazali su da pivo ima bolji hidratizirajući učinak na tijelo od obične vode kada tijelo dosegne više temperature što je slučaj kod ozbiljnijih rekreativaca i profesionalnih sportaša.

‘Pivo sadržava i veliku količinu biotina važnog za dobivanje energije, sadrži antistresni mineral magnezij, selen, fosfor, kalij, silicij. Stoga je pivo iznimno dobar izotonik, pa se preporučuje njegova konzumacija nakon sporta. Pivo relaksira, djeluje protuupalno i izvrsna je namirnica,’ zaključuje listu pozitivnih karakteristika Maja Maretić.

Izvor: Zadovoljna.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *