Kako se ugojiti

kako-se-ugojiti
I dok se mnogi bore sa viškom kilograma, postoje i oni koji imaju problem sa manjkom. Kako se ugojiti na brz, lak i zdrav način možete pročitati u nastavku.

Neuhranjenost može biti rezultat određenog zdravstvenog problema kao što je hiperaktivna tiroidna žlezda.

„Ukoliko, želite da na zdrav način dobijete par kilograma, nemojte pasti u zamku da vam obroci budu ispunjeni nezdravom hranom. Mi jesmo ono što jedemo. Nutrijenti iz hrane su bukvalno sirovi materijal koje naše telo koristi za izgradnju novih ćelija“, smatra Sintija Sas, stručnjak za mentalno zdravlje ljudi.

Sintijin prvi savet je da je potrebno redovno jesti, na svaka tri do četiri sata.

„Vaše telo je kao motor koji sve vreme radi, tako da mu je potreban redovan priliv energije. Kada preskačete obroke ili provodite duži vremenski period bez hrane, vi mu uskraćujete gorivo koje mu je potrebno za rad. Rezultat svega toga je da telo energiju traži na drugim mestima, kao što su mišići“, tvrdi Sintija za Huffington Post.

Počnite skromno – svega 200 kalorija više dnevno kako bi videli kako će telo reagovati, preporučuje trener Džen Kaseti. Vrlo je lako preterati tako da je važno početi pažljivo.

Ketrin Zeratski sa klinike Mejo predlaže par strategija koje predstavljaju čistu suprotnost savetima za gubljenje kilograma kao što je grickanje sira, avokada i suvog voća između obroka.

Pijenje kalorija takoše je dobar način da se dobije par kilograma, međutim, to ne znači da su gazirani i napici prepuni šećera rešenje. Takvi napici mogu naneti više štete nego koristi zbog brojnih zdravstvenih problema koje mogu izazvati.

Ketrin preporučuje zdrave napitke i šejkove od voća i žitarica.

Ukoliko dodatne kalorije nisu dovoljno efikasne, još jedna opcija jeste odlazak u teretanu pošto je mišićima potrebno više kalorija.

Izvor: B92

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *