Kako da skinem stomak, bez vežbanja, bez dijete: Ovo je najdelotvorniji sistem da skinete salo, polako ali sigurno i bez muke!

Želite li bez drastičnih dijeta i besnomučnog sabiranja kalorija da se oslobodite pokojeg kilograma viška? Zapišite sebi ovih deset pravila i pridržavajte se plana!

1. Razblažite sok vodom
Kombinujte omiljeni sok (polovinu uobičajene količine) s običnom ili mineralnom vodom. Tako možete smanjiti čak 85 kalorija po čaši i godišnje izgubiti barem 2-3 kg.

2. Proučite sastav namirnice
Pomislili ste da taj slatkiš, kesica grickalica ili sok koji ste upravo konzumirali sadrži samo 200 kalorija? Ako pogledate li pažljivije deklaraciju na proizvodu, verovatno ćete otkriti još nekoliko šokantnih informacija o skrivenim šećerima i aditivima koje vaše telo i te kako pamti.

3. Popijte zeleni čaj pre šetnje
Kofein oslobađa masne kiseline što pomaže lakšem sagorevanju viška masnoća. A kad se polifenoli iz zelenog čaja udruže s kofeinom, učinak je još veći. No, ukoliko imate visok krvni pritisak, zaboravite na ovaj savet.

4. Umesto maslaca koristite maslinovo ulje
Na hleb radije nanesite maslinovo ulje nego maslac. Zdravije je i pomoći će vam da manje jedete. Prema jednom istraživanju, ispitanici koji su umakali hleb u maslinovo ulje unosili su 52 kalorije manje nego oni koji su koristili maslac.

5. Pospite žitarice semenkama lana
Semenke lana imaju visok udeo vlakana i mogu vam pomoći da obuzdate apetit i eliminišete kalorije. Dodajte ih jutarnjim žitaricama i uspite u jogurt, a možete ispeći i zdrave keksiće sa susamom i lanom i grickati ih u bilo koje doba dana.

6. Zavarajte čula
Bombona od mentola ili eukaliptusa možete zavarati čulo ukusa i tako trenutno zaustaviti želju za hranom.

7. Začinite obroke
Dodajte svojim obrocima čili – pomoći će vam da ne jedete prečesto.

8. Nemojte sitnite previše povrće za salatu
Umesto da ih sitno naseckate ili narendate, odlomite veće komadiće tikvica, celera, šargarepe i drugih namirnica od kojih ste naumili da pravite salatu. Treba uložiti veći napor u njihovo žvakanje pa ćete u skladu sa tim na kraju više žvakati, a manje pojesti (ma kako vam to neverovatno zvučalo).

9. Kupujte manja pakovanja
Iako su veća pakovanja hrane jeftinija, pokušajte da birate manje kutije na policama jer ćete, kako otkriva jedno istraživanje, pojesti čak 44 odsto manje hrane.

10. Pijte puno tečnosti
Dehidratacija može usporiti vaš metabolizam oko 3%. Kod telesne težine od 68 kilograma to bi značilo oko 45 kalorija manje dnevno što je ukupno 2-3 kg viška godišnje. Stoga, pijte što više tečnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *