Iznenađujuće prednosti koje dobijate vežbanjem

Do sada ste već saznali da fizička aktivnost, osiim smanjenja telesne mase, utiče na smanjenje rizka od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, visokog krvnog pritiska. Međutim, osim ovih zdravstvenih prednosti, naučnici su otkrili još neke, u najmanju ruku čudne, benefite koje ostvarujete redovnim vežbanjem.

Na prvom mestu, fizička aktivnost utiče na stabilnost ljubavne veze. Adrenalin i energija koji se oslobađaju prilikom vežbanja utiču na poboljšanje memorije pa tako nećete zaboraviti na sve one važne datume, godišnjice, rođendane svoje drage osobe.

Redovna fizička kativnost vam donosi i podmlađen izgled. Dobro, nemojte očekivati da ćete s godinama izgledati kao Džordž Kluni, ali budite sigurni da će omiljeni muški sakoi na vama izgledati kao na uspešnom poslovnom muškarcu u najboljim tridesetim godinama. Naime, tokom vežbanja protok krvi koji cirkuliše vašim organizmom, osvežava vašu kožu i čini vaše lice znatno podmlađenim. Sve to dobijate prirodnim putem. Zaboravite na botoks, okrenite se vežbanju u teretani 3-5 puta nedeljno.

Najzanimljivija prednost mnogima upravo je činjenica da ćete, zahvaljujući vežbanju, uspeti da popunite vaš novčanik. Naime, srećni, zdravi i zadovoljni ljudi, prema određenim istraživanjima, zarađuju više novca od onih koji su neispunjeni i nezadovoljni svojim životom. Uz to, istraživanja pokazuju da trošenje 350 kalorija, tri puta nedeljno, redukuje simptome depresije podjednako kao što to čine i medikamenti. Uz to, zdrav način života i redovna fizička aktivnost sprečavaju pojavu anksioznosti.

Uz sve ove prednosti, preostaje vam samo da uplatite članarinu u obližnjoj teretani i prepustite se svim blagodetima koje će vam aktivan život doneti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *