DIJETA MESEČEVA MENA: Ovom dijetom možete u jednom danu da izgubite i do 3.5 kg! Pogledajte tabelu kad su dani mesečeve mene i smšaćete expresno! (SAVET+TABELA)

“Mesečeva dijeta” je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine – čak do 3,5 kg dnevno!

Principi
Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Dobijate za 24 h, do 3,5 kg manje, detoksikaciju, izbacivanje svih otrova iz tela, pročišćenje…

Kada započeti mesečevu dijetu
Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) – počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.

Šta je dozvoljeno jesti/piti za vreme mesečeve dijete
Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj – možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća – naravno bez šećera i aditiva… Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Šta u slučaju jake gladi
Ukoliko osećate glad – popijte veliku čašu soka od povrća.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete
Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.

Kakve rezultate možete da očekujete
Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3,5 kg – naravno ako poštujete gorenavedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet.

Dodatne napomene
Pošto izgubite nekoliko kilograma – nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste “borac” na duge staze – ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.

Tabela
Mesečevu dijetu možete započeti po podacima datim u donjoj tabeli. Vreme je dato za zemlje sa prostora EX-YU (Centralno Evropsko vreme). Ako imate bilo kakvih nejasnoća – javite nam se i potrudićemo se da pomognemo.

Ostali čitaoci mogu da se informišu o menama na svojim prostorima ako kliknu na OVAJ link i unesu lokaciju.

Tabela mladog meseca – 2016. godina

Kalendarski mesec
dan
sat
minut
Januar
10
02
30
Februar
8
15
38
Mart
9
02
54
April
7
13
23
Maj
6
21
29
Jun
5
04
59
Jul
4
13
00
Avgust
2
22
44
Septembar
1
11
03
Oktobar
1
02
11
Oktobar
30
18
38
Novembar
29
13
18
Decembar
29
07
53

Izvor: Dijeta

2 thoughts on “DIJETA MESEČEVA MENA: Ovom dijetom možete u jednom danu da izgubite i do 3.5 kg! Pogledajte tabelu kad su dani mesečeve mene i smšaćete expresno! (SAVET+TABELA)

  1. Kako-smrsati.com Post author

   Poštovana Majo, zavisi od samog leka! Ukoliko trebate nešto da pojete pred sam unos leka, onda neka to bude pola ili cela jabuka!

   S poštovanjem vaš fitness portal kako-smršati!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *