Detoksikacija organizma – Dijeta i ishrana

zdrava-ishrana-dijeta-mrsavljenje
U crevima možete imati i do 15 kilograma otrova! Zato je važna povremena detoksikacija organizma.
Poznato je kako je za oslobađanja od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Očistite Vaš organizam na prirodan način…

Za 70 godina života kroz naša creva prođe 100 tona hrane i 40.000 litara tekućine, što dovodi do zaključka da se u trbuhu nataloži 15 kilograma fekalnih naslaga, toksičnog otpada. Truju krv i nanose organizmu nepopravljivu štetu.

Činjenici da su creva zaprljana svedoče česti zatvori (opstipacija), poremećen metabolizam, dijabetes, prekomerna ili nedovoljna težina, bolesti bubrega i jetre, bolesti sluha i vida, loše stanje kože, kose i noktiju, kao i druge bolesti, počevši od artritisa do raka.

Postoje mnogi načini za detoksikaciju organizma. Neki od prirodnih načina na koji možete iz našeg organizma izbaciti štetne i toksične materije jeste detoksikacija svežim voćem.Sveže voće je neiscrpni izvor vitamina, minerala i biljnih vlakana. Za dobro zdravlje idealno je konzumirati ga bar četiri do pet puta na dan.

Pošto su svi ti vitamini i minerali u potpuno prirodnom obliku, telo ih puno lakše vari i apsorbuje. Jabuke sadrže veliku količinu biljnih vlakana i vitamina A, C i E. Ako ih redovno jedete, smanjujete mogućnost raka debelog creva i prostate. Pomažu kod oboljenja srca, regulisanja težine i smanjivanja holesterola. Banane su dobar izvor kalijuma, vitamina A, C, B6 i folne kiseline. Nezrele ili zelene banane valja konzumirati kuvane, a trešnje su lek protiv upala i poseduju sposobnost smanjivanja bola. Smokve sadrže vitamine A, C, folnu kiselinu i niacin. Kivi je bogat izvor brojnih vitamina, od A, C i E pa sve do B-kompleksa, kalcijuma i željeza. Njegova kora deluje kao snažan antioksidant.

Konzumiranje jedne do tri kašičice brašna od lanenog semena u stanju je u roku od tri nedelje potpuno očistiti debelo i tanka crijeva od dugogodišnje sluzi, fekalnih naslaga, parazita, uz potpuno očuvanje crevne mikroflore.
Ova metoda omogućava brzu normalizaciju težine i sagorjevanje masnih naslaga. Ima pozitivni utjecaj na regulaciju lipidnog metabolizma. Brašno od lanenog sjemena može apsorbirati i eliminirati toksine u organizmu i smanjujiti holesterol u krvi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *